sâmbătă, 22 mai 2010

De ce?

Sunt zile in care ma intreb ce se intampla cu noi,oamenii.
Fara sa vreau,fara sa imi doresc,observ cum cei din jur scot la iveala tot mai mult vulgarul.Vulgarul se gaseste in vorbe,in gesturi,in tinuta,in fapte.
De ce atata vulgaritate?
Oare noi oamenii am uitat sa scoatem la lumina ce este mai frumos,mai fin din noi?
Nu trebuie sa fii inzestrat de la Creator cu o frumusete exterioara deosebita,pentru ca adevaratul magnetism si adevarata frumustete se gasesete in interiorul tau.Avand-o in interior,ea va iesi si in exterior.Poti fi frumos prin expresie,prin gest,tonul vocii,cuvinte,suflet.
Frumustetea sta in omul care are aura unui caracter integru,un om care se tine de promisiunea facuta,un om punctual.Frumusetea consta in sobrietatea in purtare si in imbracaminte,rabdarea fata de cei din jur,puterea de a asculta cu atentie si fara comentarii ,forta de a nu minti.Dar cel mai eficace mijloc pentru dezvoltarea frumosului este disciplinarea modului de a gandi prin educatie culturala,experienta de viata,imaginatie si desigur autoanaliza interiorului.
Nu inteleg barbatii care atunci cand vor sa fie spirituali trebuie sa scoata in evidenta vulgarul.Incep sa spuna glume cu un caracter cat mai obscen,sa faca gesturi lipsite de finete si apoi sa rada in cel mai zgomotos si oribil mod cu putinta,crezand ca glumele si gesturile au avut mare efect la public.Din pacate astefl de lucruri au efect…De ce?Nu stiu!
Asa cum nu inteleg genul acesta de barbati,nu inteleg nici unele femei,care sunt si ele cat se poate de vulgare.Se imbraca cat mai sumar mod cu putinta(daca s-ar putea ar iesi dezbracate),fara pic de gust si ieftin pe deasupra,sperand ca senzualitatea si frumusetea lor sunt bine puse in valoare.
Desi intentia acestora este sa starneasca atentia si aprecierea barbatiilor,acestea nu se vor alege decat cu priviri grosolane,iar gandurile barbatiilor fiind jicnitoare si mizere.Apoi,dezamagita,femeia spune:,,Toti barbatii sunt porci”
Dar bine,mai,madam Chivuta,te-ai gandit oare ca fiecare om te trateaza asa cum vrei tu de fapt sa te trateze?Doar nu te asteptai ca la tinuta ta(o fusta de o palma si cu acel maieu mulat pe corp cu decolteul pana la pamant) sa te trateze cu respect.Pe langa faptul ca te-ai imbracat asta,scoti tinuta asta “extraordinara” in evidenta cu lantul tau de aur de la gat atat de lung….si mare…si cerceii aia mari cat urechea,plus 10 bratari la mana si nu stiu cate inele.
Dupa care se completeaza aceasta tinuta cu un machiaj strident fara gust,dupa care femeiea “bine pusa la punct” iese pe strada,apoi considerandu-se cu simt al umorului spune doua,trei glume obscene dupa care injura in cel mai obscen si mai urat mod cu putinta,vrand sa sublinieze personalitatea puternica.
Acest gen de persoane nu fac altceva decat sa ma irite sa ma intristeze si sa ma faca sa ma simt tot mai singura,negasindu-mi locul in aceasta societate.Observ cu tristete ca vremurile s-au schimbat.Daca inainte,ca sa fii rafinat,finut,sensibil,era o arta,acum a devenit o rusine.Esti exclus de cei din jur daca nu arati nesimtirea,grotescul din tine.In schimb,daca esti finut,sensibil ajungi bataia de joc a celor din jur.
Vulgaritatea este cea mai periculoasa si mai nenorocita otrava pentru societatea in care traim.De ce?Pentru ca de la vulgaritate pornesc alte aspecte mult mai rele care ne distrug,printre care la baza,violenta!

Un comentariu:

Diavolul spunea...

Poate pentru ca suntem animale...