joi, 25 martie 2010

Un sfarsit inseamna un nou inceput!

Care sunt cele mai mari greseli pe care trebuie sa le evitam intr-o relatie?
Desi nu va cunoasteti de mult timp,incepi sa ii povestesti totul despre trecutul tau,totul despre tine.Aceasta reprezinta una dintre greselile pe care cei mai multi le facem.Gandeste-te ca atunci cand incepi sa ii povestesti totul despre tine,misterul va disparea,iar acea persoana nu va mai avea acel impuls sa te descopere in timp,sa te desfireze,urmand monotonia si plictiseala.
Dupa prima intalnire deja astepti zeci de apeluri si mesaje de la acea persoana.STOP! Abia va cunoasteti,daca va entuziasmati asa de tare de la inceput s-ar putea ca nu dupa mult timp,acel sentiment sa dispara brusc.Luati o gura de aer,respirati adanc si asteptati calm ca lucrurile sa descurca intr-un mod firesc si calm."Graba strica treaba".
Desi,nu aveti o ''relatie'' de mult timp,ii ceri mereu explicatii:''Ce ai facut de nu m-ai sunat?''...."Unde te duci si cu cine?"...Acest gen de interogatoriu,nu face altceva decat sa te distanteze tot mai mult de persoana pe care o placi.
Daca incepi o relatie cu gandul:''Oricum nu va dura",afla ca asa se va intampla,si garantat acea relatie se va destrama in cel mult 2 ani.
Incercati ca modul de comunicare sa fie de cele mai multe ori direct,fata in fata,evitand discutiile la telefon sau declaratii de dragoste prin SMS.Daca vrei sa ii spui :"Te iubesc",spune-o privind in ochi persoana iubita,asa ii vei vedea reactia,gesturile,mimica,privirea,iar emotia este mult mai puternica.
Nu ii promite nimic din ceea ce nu esti sigur ca se poate realiza.Dezamagirea unei promisiuni neindeplinite face ca persoana de langa tine sa isi piarda increderea in tine.
Atunci cand va certati,ar fi bine sa va autocontrolati,sa nu jicniti sau sa va purtati urat cu persoana iubita.Multe persoane,se despart din cauza faptului ca nu stiu sa isi stapaneasca emotiile,trairile,dezamagirile,irascibilitatea.
Nu uitati,fiecare dn noi avem nevoie sa fim iubiti intr-un anumit fel.Degeaba iubim in felul nostru persoana de langa noi,daca modul in care o facem nu o face fericita.Acum o sa spuneti:"Eu asa pot iubi,asa sunt eu".Dar macar a-ti incercat sa o iubiti cum are aceasta nevoie?Degeaba ii cumperi cadouri si incerci sa fi romantic,daca atunci cand te imbeti si vi acasa te poti urat cu ea.Degeaba esti uneori sensibil la trairile ei,daca de cele mai multe ori nu o respecti si o pui in situatii limita si de umilinta.Degeaba esti tandra cu el,daca tu il inseli cu nu stiu cati.
Incercati sa nu folositi aceleasi glume si acelasi vocabular cu persoana iubita,acelasi pe care il aveti cu baietii din cartier sau prietenele voastre de club si shopping.
Daca persoana de langa voi va umileste,va jicneste prin purtarea sa,aveti demnitatea si plecati din viata sa in cel mai silentios mod cu putinta.Nu ii luati cadourile inapoi,e trecutul vostru.Nu ii reprosa,nu mai are rost.
Iar daca ati avut curajul si demnitatea necesara pentru a face acest pas,nu alergati intr-o noua relatie sperand si autosugestionandu-va ca veti uita.Lasati timpul sa se scurga in clepsidra vietii,rana sa se cicatrizeze iar apoi daca va aparea acea persoana care sa va faca inima sa zambeasca,mergeti cu aceasta pe raza soarelui construind un nou inceput.''Un sfarsit inseamna un nou inceput!"

Niciun comentariu: